top of page
FAQ_01_anna_van_berkel_psychologiepraktijk_anna_01.jpg

De eerste stap…

Voor sommigen is het zoeken naar psychologische ondersteuning een angstige stap. Ik hoop deze ervaring voor jou zo eenvoudig

en duidelijk mogelijk te maken.

Hopelijk vind je hieronder antwoorden op jouw vragen.

En zo niet, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik hoor graag van je!

 • Wat zijn de openingstijden?
  Therapie vindt gewoonlijk plaats op maandag, dinsdag en donderdag tussen 12.00 en 19.00. Per e-mail of WhatsApp ben ik dagelijks bereikbaar en reageer ik meestal binnen een werkdag.
 • Hoeveel sessies heb ik nodig?
  Dit is afhankelijk van jouw klachten in combinatie met jouw hulpvraag. Samen zullen wij tijdens het intakegesprek bepalen waar wij mee aan de slag gaan. Meestal kan ik dan een inschatting maken van het aantal verwachte sessies.
 • Wat kan ik verwachten van de eerste sessie?
  Het doel van de eerste sessie is om elkaar te leren kennen. Mijn doel is ook om te begrijpen wat jij uit de therapie wilt halen. Je zal vertrekken met een plan van hoe ik je kan gaan helpen.
 • Hoelang duurt een therapiesessie?
  Bij Psychologiepraktijk hanteer ik voor zowel het intakegesprek als een behandelsessie de tijdsduur van 60 minuten.
 • Bied je alleen online therapie aan?
  Ja, op dit moment zijn al mijn sessies online via een beveiligd beeldbel systeem. Per e-mail ontvang je op de afspraak tijd een link voor het beeldbellen.
 • Is online therapie even effectief als face-to-face therapie?
  Ja! Onderzoek heeft bewezen dat online behandeling vergelijkbaar is met face-to-face behandeling. Er zijn zelfs extra voordelen mogelijk zoals het toevoegen van specialisten buiten jouw geografische locatie. Andere voordelen zijn dat het tijd en geld scheelt om te reizen naar de afspraak en je kan het gesprek voeren vanuit jouw veilige en comfortabele huis, vanaf werk of zelfs vanuit een (geparkeerde) auto. Overal waar je een privé en veilige plek kunt vinden.
 • Schrijf je medicatie voor?
  Dat doe ik niet. Hiervoor kan je terecht bij jouw huisarts of bij een psychiater.
 • Hoe frequent zijn de sessies?
  Over het algemeen geldt dat regelmatige sessies van belang is voor jouw herstel. Meestal worden wekelijkse sessies voorgesteld. Bijkomend voordeel is dat ik dan zal proberen om hetzelfde tijdstip wekelijks voor jou te reserveren.
bottom of page