top of page

Behandelaanbod

De beste manier om een therapie vorm te geven is door te kijken naar waar iemand in het hier en nu last van heeft. Wij zoeken samen - in het heden en verleden - naar waar wij ons gaan richten. 

Welke methoden zijn nodig om jouw klachten te verminderen? Deze vraag staat bij mij altijd centraal. Kenmerkend voor mijn therapie is dat ik behandeling op maat bied en dat ik protocol overstijgend werk. Ik wil het hele plaatje zien. 

Mijn behandelingen zijn combinaties van evidence-based therapievormen. Deze methoden lopen soepel in elkaar over en het onderlinge verschil is niet zwart-wit. Zo vormt CGT meestal de basis van mijn behandelingen en vul ik deze waar nodig aan met onder andere EMDR, ACT en elementen van Schematherapie. Wil jij meer weten over de therapievormen die aan bod kunnen komen?

Kijk dan hier.

Therapievormen

Online therapie

Alle sessies vinden online plaats via een beveiligd beeldbelsysteem. Sinds de corona tijd hebben wij als samenleving ervaren dat er veel mogelijkheden op online gebied. En zo ook binnen de wereld van therapie. Het is bewezen dat online behandeling even effectief is als face-to-face behandeling. Mijn eigen ervaring is dat het contact online goed te maken is en dat jij en ik waarschijnlijk weinig verschil zullen merken. Daar komen meerdere voordelen bij, zoals het feit dat je in jouw eigen vertrouwde ruimte de intieme behandelgesprekken kan voeren. Daarnaast is het gemakkelijker in te plannen, omdat er geen reistijd bij komt kijken. 

Leuk als ik binnenkort een beeldbelsessie met jou heb!

CGT
ACT
Illus-Behandeaanbod.png

CGT

De therapievorm cognitieve gedragstherapie (CGT) is actief en doelgericht. Met CGT leer je via oefeningen in de sessies en via huiswerkopdrachten anders te denken en te doen. Je krijgt inzicht in je oude gedachten en gedrag, wat er vaak voor zorgt dat er ruimte komt voor verandering. Gaandeweg ontwikkel je concrete handvatten om met problematische situaties om te gaan en deze anders aan te pakken, zodat je je er zelf niet meer zo slecht door voelt. 

 

Meer info

ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is gericht op het vergroten van de mentale veerkracht en flexibiliteit. Centraal bij ACT staat het interne gevecht met ingewikkelde gedachtes en emoties te stoppen, waarbij je op een milde, compassievolle manier om leert te gaan met de obstakels die je hoe dan ook tegenkomt. Op deze manier zal je steeds meer ruimte ervaren om je aandacht te richten op wat het leven voor jou betekenisvol maakt.

Meer info

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een zeer effectieve therapievorm in het geval van trauma. Soms lukt het niet om ingrijpende gebeurtenissen uit je leven een plek te geven en blijven nare herinneringen zich aan je opdringen. Wellicht blijf je last houden van schrik- en vermijdingsreacties. Het doel is de emotionele lading van een nare gebeurtenis te doen afnemen of verdwijnen.

Meer info

SCHEMATHERAPIE

Bij schematherapie wordt getracht om diepgewortelde patronen en klachten te begrijpen en te veranderen. De zogenoemde schema’s zijn in de vroege jeugd ontwikkeld en kunnen op behoorlijk hardnekkige wijze het huidige leven van iemand verstoren. In de behandeling ga je met deze schema’s en patronen aan de slag. Je zal ze steeds beter leren kennen. Tot slot zal je leren wat de onderliggende emoties en behoefte zijn en hoe je hier op een prettigere wijze mee om kan gaan.

Meer info

EMDR
Schematherapie
Illus-Behandeaanbod.png
bottom of page